Stroomstoring

Het is even slikken als je onbereikbaar bent terwijl je op Slashdot staat, omdat je (zo goed als) volledige serverpark ineens zonder stroom zit. Vooral als de argeloze Slashdot bezoeker tot de conclusie komt dat je geslashdot bent.

De officiële lezing van Redbus luidt als volgt:

“Om 15.55 uur heeft zich een communicatie fout voorgedaan in het UPS systeem. Als gevolg hiervan is er gedurende een tiende van een seconde een verlaging van het voltage zichtbaar geweest. Hierbij zijn minimale waarden gemeten van 80 Volt. Het is afhankelijk van de voeding hoe uw apparatuur hierop reageert. Direct na de verstoring is de gebruikelijk stroomvoorziening hersteld.”

Ondanks de stroomstoring zijn de statistieken (van het effect van de vermelding op Slashdot) de moeite waard:

Grafiek van het totaal aantal bezoekers op woensdag 27 september 2006. Vanaf 15:00 is een duidelijke toename te zien, om vervolgens tussen ongeveer 16:00 en 16:15 een volledige onderbreking te tonen.
Grafiek van het aantal bezoekers van de review-sectie op woensdag 27 september 2006. Vanaf 15:00 is een duidelijke toename te zien, om vervolgens tussen ongeveer 16:00 en 16:15 een volledige onderbreking te tonen.
Categories: